Domowy Chleb Cynamonowy
Domowy chleb cynamonowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 267 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, masło, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowy Chleb Cynamonowy, Domowy Chleb Cynamonowo-Rodzynkowy, oraz Bułka Cynamonowa Domowej Roboty Pull Apart Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić z mlekiem.
Podgrzewać do bardzo ciepłego, ale nie gotować. Pozostawić do ostygnięcia, aż jeszcze ciepłe w dotyku, ale nie gorące.
Drożdże posypać wierzchem, delikatnie wymieszać i odstawić na 10 minut.
Połączyć mąkę i salt.In miskę miksera elektrycznego, wymieszać cukier i jajka z uchwytem łopatkowym do połączenia.
Wlać mieszaninę mleka / masła / drożdży i wymieszać do połączenia.
Dodać połowę mąki i ubić na średniej prędkości, aż do połączenia.
Dodaj drugą połowę i beat aż do połączenia. Przełącz do mocowania haka ciasta i ubijaj / ugniataj ciasto na średniej prędkości przez dziesięć minut. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, dodaj 1/4 szklanki mąki i ubijaj ponownie przez 5 minut.
Podgrzać metalową lub szklaną miskę do mieszania, aby była ciepła.
Skropić odrobiną oleju rzepakowego, a następnie wrzucić ciasto do oleju, aby pokryć. Przykryj miskę folią i ustaw ją w ciepłym, gościnnym miejscu na co najmniej 2 godziny. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą.
Zwiń w schludny prostokąt nie szerszy niż patelnia bochenkowa, której będziesz używać, i o długości od 18 do 24 cali. Posmarować 2 łyżkami roztopionego masła.
Wymieszać cukier i cynamon, następnie równomiernie posypać wysmarowanym masłem ciastem. Zaczynając na drugim końcu, rozwałkuj ciasto w kierunku siebie, utrzymując je szczelnie i bezpiecznie. Szczypta szwu do uszczelnienia. Patelnię bochenkową posmarować zmiękczonym masłem.
Umieścić ciasto, szew w dół, na patelni. Przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia na 2 godziny. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Wymieszaj małe jajko z mlekiem i rozmazuj na wierzchu.
Piec przez 40 minut na środkowym / dolnym stojaku w piekarniku.
Wyjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia. Pokroić i podawać, lub zrobić tosty cynamonowe lub tosty francuskie z nim.Pycha!