Domowe Pączki Glazurowane
Domowe pączki glazurowane mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 232 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Ten przepis od Foodnetwork ma 48 fanów. Mieszanka jaj, ekstrakt waniliowy, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowe Pączki Glazurowane, Pączki Glazurowane, oraz Pączki Glazurowane Kawą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 1 obcinacz do pączków lub 2 koncentryczne obcinacze Termometr Candy
Do ciepłego mleka w średniej misce dodaj granulowany cukier, a następnie dodaj drożdże. Pozostaw do siedzenia, aż drożdże zaczną bąbelkować, 5 do 10 minut.
W małej misce ubić jajka, a następnie wlać je do miski z roztopionym masłem, stale ubijając.
Dodać mieszaninę masło / jajko do miski miksera elektrycznego.
Wlać mieszankę mleko / cukier / drożdże. Za pomocą zaczepu hakowego obróć mikser na niską prędkość.
Wymieszać mąkę i sól w misce, a następnie pobrać 1/2 szklanki na raz i dodać go do miski do mieszania, pozwalając mu powoli włączyć do ciekłej mieszaniny.
Kontynuuj mieszanie przez 5 minut po połączeniu mąki. Zatrzymać mikser, zeskrobać miskę, a następnie wymieszać około 30 sekund więcej. Następnie umieścić ciasto w lekko naoliwionej misce, przykryć folią i przechowywać w lodówce, 8 do 12 godzin.
Następnego ranka wyjmij ciasto z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową i wzrosnąć, 1 1/2 do 2 godzin.
Ciasto umieścić w ciepłym miejscu, jeśli to konieczne, aby ułatwić wzrost.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i rozwałkować do grubości około 1/4 cala. Użyj noża do pączków (lub 2 koncentrycznych noży), aby wyciąć pączki.
Wyjąć otwory i przenieść pączki do lekko posypanej mąką blachy do pieczenia wyłożonej matą do pieczenia lub pergaminem. Następnie - i to jest istotna część-przykryj pączki lekko ściereczkami i umieść je w obszarze wolnym od przeciągów, co najmniej 1 1/2 do 2 godzin. To zajmie tyle czasu zanim powstaną. Jeśli nie wydają się zbytnio rosnąć, przenieś patelnię w ciepłe miejsce.
Stopić skrócenie w garnku na średnim ogniu, aż osiągnie 350 stopni F na termometrze cukierkowym. (Lub można upuścić jeden z otworów pączków w oleju, jeśli skwierczy i natychmiast unosi się na powierzchnię, olej jest gotowy.) Pączki powinny natychmiast unosić się na górze i nadmuchać. Następnie użyj metalowej łyżki lub szpatułki, aby ostrożnie przewrócić je na drugą stronę.
Usuń je z oleju, gdy tylko będą złote z obu stron (powinno to zająć mniej niż 1 minutę). Na koniec wrzucamy do otworów na pączki i smażymy je, aż staną się złotobrązowe.
Pączki ułożyć na wyłożonych ręcznikiem papierowym talerzach do osuszenia. Nie martw się, jeśli są trochę niedoskonałe; jeśli twoje palce pozostawiają wrażenia po wrzuceniu ich do oleju, oznacza to, że były wyjątkowo lekkie i puszyste.
Do glazury: do glazury pączki, wymieszać cukier puder, 1/2 szklanki zimnej wody, sól i wanilia w misce, aż będzie gładka. Wrzuć pączki pojedynczo. Szybko odwróć je, a następnie usuń.
Umieść je na stojaku, aby nadmiar glazury mógł kapać.
Aby jak najlepiej wykorzystać glazurę, Ustaw otwory pod pączkami, aby mogli złapać dodatkowe dobre rzeczy.