Domowe Piwo Imbirowe
Domowe piwo imbirowe może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 220 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Dzień Ojca. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, imbir, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Domowe Piwo Imbirowe, Staromodny Sposób: Domowe Piwo Imbirowe, oraz Bezglutenowy krem imbirowy bułeczki z domowej roboty kandyzowanym imbirem.
Instrukcje
Wystarczy zetrzeć imbir za pomocą mikrowłókien, aby odmierzyć 3 1/2 łyżki, a następnie umieścić w sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską, aby zebrać sok, naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając.
Umieść lejek w szyjce butelki i wlej 3 łyżki soku imbirowego (zachowaj pozostały do innego użycia).
Dodać cukier, sok z cytryny, drożdże i szczyptę soli.
Napełnij butelkę wodą, pozostawiając na górze około 1 1/2 cala przestrzeni.
Zdejmij lejek i mocno zakrętkę. Delikatnie wstrząsnąć butelką, aby rozpuścić cukier.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż plastik będzie twardy i nie będzie już wgnieceń po ściśnięciu, 24 do 36 godzin.
Chill piwo imbirowe do bardzo zimnego.
Piwo imbirowe utrzymuje się, schłodzone, 1 tydzień.