Domowe Mleko Migdałowe
Domowe mleko migdałowe może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.26 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 809 kalorii, 27g białka, oraz 66 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 458 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, blanszowane migdały, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jak Zrobić Domowe Mleko Migdałowe, Domowe Wzbogacone Mleko Migdałowe, oraz Świeże Domowe Mleko Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść migdały i wodę w misce i pozostaw do namoczenia przez co najmniej sześć godzin(możesz również pozwolić im zanurzyć się w dzbanie blendera, jeśli nie jest używany do niczego innego).
Umieść migdały i wodę w blenderze (jeśli jeszcze ich tam nie ma).
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i zmiksuj na wysokiej przez 2 do 3 minut, lub aż mieszanina będzie gładka. Możesz dostosować ilość słodyczy, jak idziesz.
Umieść sitko na pustej misce. Złóż gazę, aby mieć arkusz składający się z co najmniej 3 warstw i umieść go na sitku.
Wlej mleko migdałowe do miski przez sitko i gazę, umożliwiając zbieranie się ciał stałych w gazie. Zebrać końce gazę i wycisnąć pozostałą ciecz.
Przenieść domowe mleko migdałowe do butelki i przechowywać w lodówce. Ciesz się z 1 tydzień (jak to będzie trwać tak długo)!