Domowe miękkie precle
Domowe miękkie precle to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 8 porcji. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 9 g białka i 21 g tłuszczu. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 944 fanów. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jeśli masz pod ręką masło, wodę, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują domowe miękkie precle, domowe miękkie precle i domowe miękkie precle.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połącz wodę, cukier i sól koszerną w misie miksera i posyp drożdżami. Pozostawić na 5 minut lub do momentu, aż mieszanina zacznie się pienić.
Dodaj mąkę i masło i używając końcówki do wyrabiania ciasta, mieszaj na małych obrotach, aż składniki się dobrze połączą. Zmień prędkość na średnią i ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i zacznie odchodzić od ścianek miski, około 4 do 5 minut.
Wyjąć ciasto z miski, oczyścić misę, a następnie dobrze natłuścić ją olejem roślinnym. Ciasto włóż z powrotem do miski, przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na około 50 do 55 minut lub do momentu, aż ciasto podwoi swoją objętość.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F. Wyłóż 2 półarkuszowe blachy pergaminem i delikatnie posmaruj olejem roślinnym. Odłożyć na bok.
Doprowadź 10 szklanek wody i sodę oczyszczoną do wrzenia w 8-litrowym rondlu lub brytfannie.
W międzyczasie wyłóż ciasto na lekko naoliwioną powierzchnię roboczą i podziel na 8 równych części.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na linę o średnicy 24 cali. Zrób z liny kształt litery U, trzymając końce liny, skrzyżuj je ze sobą i dociśnij do spodu litery U, aby uzyskać kształt precla.
Ułożyć na wyłożonej pergaminem formie do połowy blachy.
Włóż precle do wrzącej wody, 1 na 1, na 30 sekund.
Wyjmij je z wody za pomocą dużej płaskiej szpatułki. Wróć do formy z połową blachy, posmaruj wierzch każdego precla roztrzepanym żółtkiem i wodą i posyp solą do precli.
Piec do uzyskania ciemnozłotego koloru, około 12 do 14 minut.
Przed podaniem przełóż na kratkę do studzenia na co najmniej 5 minut.