Domowe Miękkie Precle
Domowe miękkie precle to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 4427 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Mieszanka soli koszernej, masło, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Domowe Miękkie Precle, Domowe Miękkie Precle, oraz Domowe Miękkie Precle.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połączyć wodę, cukier i sól koszerną w misce miksera stojącego i posypać drożdże na wierzchu. Odstawić na 5 minut lub aż mieszanina zacznie się spieniać.
Dodać mąkę i masło i, za pomocą mocowania haka ciasta, wymieszać na małej prędkości, aż dobrze połączone. Zmień na średnią prędkość i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i odciągnie od strony miski, około 4 do 5 minut.
Wyjmij ciasto z miski, Wyczyść miskę, a następnie dobrze ją posmaruj olejem roślinnym. Powrót ciasto do miski, przykryć folią i siedzieć w ciepłym miejscu na około 50 do 55 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Linia 2 pół-arkusz patelnie z pergaminem i lekko szczotką z olejem roślinnym. Odstawić.
Przynieś 10 szklanek wody i sody oczyszczonej do toczenia wrzenia w rondlu 8-quart lub patelni.
W międzyczasie ciasto wyłożyć na lekko naoliwioną powierzchnię roboczą i podzielić na 8 równych części.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na 24-calową linę. Stwórz kształt litery U za pomocą liny, trzymając końce liny, skrzyżuj je ze sobą i naciśnij na dole litery U, aby utworzyć kształt precla.
Umieścić na pergaminu pokryte pół arkusza pan.
Umieść precle we wrzącej wodzie, 1 na 1, na 30 sekund.
Wyjmij je z wody za pomocą dużej płaskiej szpatułki. Powrót do pół arkusza patelni, umyć wierzch każdego precla z ubitym żółtkiem i mieszaniną wody i posypać solą precla.
Piec do ciemnobrązowego koloru, około 12 do 14 minut.
Przenieść do regału chłodzącego na co najmniej 5 minut przed podaniem.