Domowe kluski babci
Domowe kluski babci to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Makaron Jajeczny Domowej Roboty, Domowy Kurczak z makaronem, oraz Kurczak z domowym makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij jajka i wodę razem w misce. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać do oddzielnej dużej miski i zrobić dobrze w środku.
Do studzienki wlać ubite jajka, następnie wymieszać z mieszaniną mąki, aż uformuje się miękkie ciasto.
Ciasto rozwałkować na bardzo cienką warstwę na lekko posypanej mąką powierzchni; pokroić w paski 1/2 cala. Pozostawić do wyschnięcia co najmniej 4 godziny przed użyciem.