Domowe glazurowane pączki
Domowe glazurowane pączki mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru śniadaniowego. Jedna porcja zawiera 263 kalorie , 4 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis służy 24 osobom. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis polubiło 65 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jajka, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 12 godzin i 15 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 33% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pączki z glazurowanymi jabłkami , Pączki z ciastami i Pieczone pączki .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 1 krajarka do pączków lub 2 koncentryczne foremki Termometr do cukierków
Dodaj granulowany cukier do ciepłego mleka w średniej misce, a następnie dodaj drożdże. Pozostawić do ostygnięcia, aż drożdże zaczną bulgotać, od 5 do 10 minut.
W małej misce ubić jajka, a następnie wlać je do miski z roztopionym masłem, cały czas mieszając.
Dodaj mieszaninę masła i jajek do miski miksera elektrycznego.
Wlać mieszankę mleka/cukru/drożdży. Za pomocą haka ustaw mikser na niską prędkość.
Wymieszaj mąkę i sól w misce, a następnie pobieraj po 1/2 szklanki na raz i dodawaj ją do miski miksującej, pozwalając, aby powoli połączyła się z płynną mieszaniną.
Kontynuuj mieszanie przez 5 minut po połączeniu mąki. Zatrzymaj mikser, zdrap miskę i miksuj jeszcze około 30 sekund. Następnie włóż ciasto do lekko naoliwionej miski, przykryj folią i wstaw do lodówki na 8 do 12 godzin.
Następnego ranka wyjmij ciasto z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową i wyrosnąć, 1 1/2 do 2 godzin.
W razie potrzeby ciasto odłożyć w ciepłe miejsce, aby ułatwić wyrastanie.
Wyłóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię i rozwałkuj na grubość około 1/4 cala. Do wycinania pączków użyj foremki do pączków (lub 2 koncentrycznych foremek).
Usuń dziurki i przenieś pączki na lekko posypaną mąką blachę wyłożoną matą do pieczenia lub pergaminem. Następnie – i to jest najważniejsza część – lekko przykryj pączki ściereczkami i umieść je w miejscu pozbawionym przeciągów, na co najmniej 1 1/2 do 2 godzin. Tyle czasu zajmie im podniesienie się. Jeśli wydaje się, że nie rosną zbytnio, przenieś patelnię w ciepłe miejsce.
Rozpuść tłuszcz w garnku na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 stopni F na termometrze cukierniczym. (Możesz też wrzucić jedną z dziurek po pączku do oleju, jeśli zacznie skwierczeć i natychmiast wypłynie na powierzchnię, olej jest gotowy.) Pączki powinny natychmiast wypłynąć na wierzch i nabrzmieć. Następnie za pomocą metalowej łyżki lub szpatułki ostrożnie przewróć je na drugą stronę.
Wyjmij je z oleju, gdy tylko staną się złotobrązowe z obu stron (łącznie powinno to zająć mniej niż 1 minutę). Na koniec włóż dziurki po pączkach i smaż je, aż uzyskają złocisty kolor.
Pączki układaj na talerzach wyłożonych ręcznikiem papierowym, aby odciekły. Nie martw się, jeśli są trochę niedoskonałe; jeśli Twoje palce pozostawiły ślady po wrzuceniu ich do oleju, oznacza to po prostu, że były wyjątkowo lekkie i puszyste.
Glazura: Aby posmarować pączki, wymieszaj w misce cukier puder, 1/2 szklanki zimnej wody, sól i wanilię, aż masa będzie gładka. Wrzucaj pączki pojedynczo. Szybko je obróć, a następnie wyjmij.
Połóż je na stojaku, aby nadmiar glazury mógł spłynąć.
Aby jak najlepiej wykorzystać glazurę, ustaw otwory pod pączkami, aby mogły złapać dodatkowe dobre rzeczy.