Domowe frytki z pięcioma sosami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj domowych frytek z pięcioma sosami do zanurzania. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka oleju roślinnego, ziemniaki russet, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frytki z sosami zanurzeniowymi, Baked Buffalo Fries w / Ranch & Blue Cheese dipping Sauces, oraz Tex-Mex frytki z pieca z Chipotle limonkowe ranczo i awokado Ranczo sosy zanurzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać, a następnie pokroić wzdłuż na grube patyczki o grubości 1/3 cala, zanurzając się w dużej misce z lodowatą wodą. Ziemniaki opłucz w kilku zmianach zimnej wody w misce (więcej lodu nie jest konieczne), aż woda będzie czysta.
Spuścić w dużym durszlaku.
Rozłóż ziemniaki w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników kuchennych, aby osuszyć,a następnie osusz.
Podczas gdy ziemniaki są płukane i suszone, podgrzewać 2 cale oleju powoli w garnku 5-do 6-quart na średnim ogniu, aż termometr rejestruje 149°.
Gdy olej jest gotowy, zwiększyć ogień do wysokiej i smażyć ziemniaki w czterech partiach, mieszając od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez, ale nadal biały, o 3 protokół. (Wyreguluj ciepło, aby utrzymać olej jak najbliżej 149° i przywróć olej do300 między partiami.)
Smażone ziemniaki przełożyć łyżką szczelinową na blachę do pieczenia wyłożoną suchymi ręcznikami, aby osuszyć. Gdy wszystkie ziemniaki są smażone raz, schłodzić ziemniaki do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Podgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 191°. smażyć ziemniaki ponownie w czterech partiach, mieszając i regulując ciepło, aby utrzymać olej jak najbliżej 375 ° F, aż do głębokiego złotego koloru, 3 do 4 minut. (Powrót oleju do375 między partiami.)
Przełożyć łyżką szczelinową do wysuszenia ręczników, aby krótko odcedzić, następnie doprawić solą i podawać natychmiast, z sosem(ami) do zanurzenia.
* Ziemniaki można kroić 4 godziny wcześniej i przechowywać zanurzone w misce z zimną wodą.* Frytki mogą stać w temperaturze pokojowej między pierwszym a drugim smażeniem do 2 godzin. Frytki można zrobić 2 godziny wcześniej i pozostawić w temperaturze pokojowej. Podgrzej na blasze do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 177°