Domowe Ciasto Z Lodami Malinowymi Z Okruchami Czekolady
Domowe ciasto z lodami malinowymi z czekoladową skorupą okruchów może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 230 fanów. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mleka, cukru, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasto kokosowe z okruchami czekolady.
Instrukcje
W średniej misce lekko ubić żółtka z 1/4 szklanki cukru i odstawić. W średnim rondlu dodaj śmietanę, mleko, sól i pozostały cukier.
Podgrzać mieszaninę na średnim małym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż bąbelki zaczną tworzyć się wzdłuż krawędzi patelni.
Wyjąć z ognia i dodać podgrzaną śmietanę do jajek po jednej łyżce stołowej na raz, stale ubijając.
Po połączeniu śmietany z jajkami wróć do rondla i podgrzewaj na średnim poziomie, aż mieszanina pokryje się z powrotem łyżką lub łopatką, a linia narysowana palcem pozostawia wyraźny ślad.
Mieszanina powinna rejestrować 170 ° do 175 ° F na natychmiastowym termometrze odczytu. Nie dopuścić do przegrzania mieszaniny.
Do średniej miski wlać krem i ubić malinami oraz ekstraktem z wanilii. Ustaw miskę nad lodową kąpielą.
Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając, następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny lub do całkowitego ostygnięcia.
Podczas gdy krem chłodzi, przygotuj ciasteczka. W średniej misce ubij razem mąkę, kakao w proszku, sól i sodę oczyszczoną. Odstawić. W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek dodaj 14 łyżek zmiękczonego masła i cukru i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie lekko i kremowo około 3 minut.
Dodać mieszaninę mąki i ubić na średniej prędkości, aż tylko połączone, następnie dodać mleko i wanilię i ubić, aż ciasto się połączy.
Wyjąć ciasto z miski i kształt na dwa dzienniki, które są w przybliżeniu 1 1/2 cala średnicy. Owinąć kłody ciasta folią lub papierem woskowanym i schłodzić w lodówce przez co najmniej godzinę lub umieścić w zamrażarce na około 30 minut lub aż kłody będą wystarczająco twarde, aby pokroić.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 350° F. pokrój cienkie wafle (o grubości około 1/8 cala) z dziennika ciastek i umieść co najmniej 1 ½ cala od siebie na pergaminie wyłożonym blachą do pieczenia.
Piecz ciasteczka przez 5 minut, obracaj patelnię i kontynuuj pieczenie, aż krawędzie ciastek będą lekko chrupiące, o 5 do 8 minut dłużej.
Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia przez 2 minuty na patelni, a następnie przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Po całkowitym ochłodzeniu ciasteczek umieść je w dużej torbie z zamkiem błyskawicznym i grubo je zmiażdż.
W średniej misce połączyć 2 szklanki okruchów ciastek z pozostałym roztopionym masłem, aż okruchy zostaną dokładnie zwilżone. Wciśnij mieszankę okruchów na dno patelni sprężynowej. Odstawić.
Ubijaj schłodzony krem zgodnie z instrukcjami Twojej Maszyny do lodów.
Przełóż połowę lodów na przygotowaną patelnię springform, rozprowadzając ją łopatką, aby całkowicie pokryć okruchy. Przykryj lody równomiernie połową pozostałych okruchów, a następnie powtórz, pokrywając te okruchy pozostałymi lodami i polewając ciasto okruchami. Przykryć patelnię folią i zamrozić na noc.
Zwolnij boki patelni, aby podawać ciasto i pozwól, aby ciasto rozmroziło się na kilka minut przed cięciem i poszyciem.