Domowe Chai Latte
Homemade Chai Latte to napój, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 4G tłuszczu i w sumie 181 kalorii. Za 97 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego kardamonu, mielonego cynamonu, mielonego imbiru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką ocena 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Domowe Chai Latte, Domowe Chai Latte, oraz Domowa Dynia Chai Latte dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 48-uncjowy ekspres do kawy z francuską prasą
Dla chai: w 48-uncjowym ekspresie do kawy francuskiej połącz kawę, kardamon, cynamon, mielony imbir, ziele angielskie, starty imbir, pieprz, goździki, sól i wodę.
Umieść pokrywkę na prasie do kawy z wysuniętym tłokiem.
Pozwól mieszaninie parzyć przez 4 minuty. Naciśnij tłok.
Podczas parzenia kawy ubij beztłuszczowe mleko w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie bardzo gęste i pieniste, 5 do 6 minut.
W przypadku cukru cynamonowego: w małej misce wymieszaj cukier i cynamon, aż się połączą. Odłóż na bok.
Wlej mieszankę kawy do średniego rondla i podgrzej ponownie na średnim ogniu. Dodaj skondensowane mleko. Podziel chai na 4 filiżanki i nałóż na wierzch duże łyżki ubitego beztłuszczowego mleka.
Posyp cukrem cynamonowym i podawaj.