Domowa śmietana i cebulowe chipsy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj domowej śmietany i wiórków cebulowych. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę w proszku, olej arachidowy, ziemniaki russet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Śmietana i cebula jarmuż chipsy, Śmietana & Cebula Jarmuż Chipsy, oraz Wędzona makrela i śmietana na domowych chipsach ziemniaczanych podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wymieszać 8 szklanek wody z 1/4 szklanki soli.
Pokrojone ziemniaki umieścić w roztworze wody i soli i odstawić na co najmniej 20 minut. Po namoczeniu dokładnie wysuszyć na papierowych ręcznikach lub ściereczkach.
Rozgrzej olej w dużym holenderskim piekarniku do 350 stopni F.
W młynku do przypraw połączyć maślankę w proszku, cebulę w proszku, czosnek w proszku, cukier, koperek i pozostałą 1 łyżeczkę soli. Zmielić na jednorodny proszek.
W garstkowych partiach smażyć ziemniaki, aż staną się złotobrązowe, 2 do 3 minut. Wrzuć natychmiast do dużej miski z odrobiną mieszanki przypraw. Następnie umieść je na blasze do pieczenia i posyp je ponownie mieszaniną przypraw.
Trzymaj je w pół-hermetycznym pojemniku przez kilka dni, jeśli możesz wytrzymać tak długo.