Domowa Szarlotka
Domowa Szarlotka może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 149 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Łatwe Domowe Nadzienie Na Szarlotkę, Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowe Francuskie Ciasto Jedwabne (Od Podstaw) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wymieszać mąkę i sól w dużej misce.
Pokrój w skracaniu za pomocą blendera do ciast lub dwóch noży, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Dodaj wodę, 1 łyżka. na raz, mieszając lekko widelcem, aż mieszanina mąki jest równomiernie nawilżona i przylega do siebie po wciśnięciu w kulkę. Podziel ciasto na pół; kształt każdej połowy na 1/2-cala-grube okrągłe. Każde ciasto owinąć w folię; przechowywać w lodówce 15 min.
Tymczasem w dużej misce wrzucić jabłka z cukrem, skrobią kukurydzianą, cynamonem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny; odstawić.
Umieścić 1 okrągłe ciasto między dwoma dużymi arkuszami folii z tworzywa sztucznego; rozwałkować ciasto wałkiem do ciasta, aby lekko spłaszczyć, pracując od środka ciasta do krawędzi. Odwróć; Kontynuuj toczenie, aż okrągłe ciasto będzie o 2 cale większe niż średnica odwróconej 9-calowej płyty pie.
Oderwij górny kawałek folii z tworzywa sztucznego; Odwróć ciasto na talerz ciasta. Oderwij pozostały kawałek folii; naciśnij ciasto równomiernie na dolnej i górnej stronie płyty ciasta, uważając, aby nie rozciągnąć ciasta. Przyciąć ciasto wiszące nad krawędzią płyty ciasta z ostrym nożem lub nożycami kuchennymi; Reserve wykończenia.
Napełnij mieszanką jabłkową; odstaw na bok.
Rozwałkować pozostałe ciasto zgodnie z zaleceniami; umieścić nad nadzieniem. Trim górnej skorupy o 1/2 cala poza krawędzią płyty pie. Wchodzisz krawędź górnej skorupy pod krawędzią dolnej skorupy; szczyp krawędzie razem, tworząc grzbiet. Krawędź fletu (patrz końcówka).
Wytnij kilka szczelin w pobliżu środka ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec 45 do 50 min. lub aż soki tworzą pęcherzyki, które pękają powoli. Super.