Domowa Salsa La Norteña
Domowa Salsa La Norteña może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 62 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz główkę czosnku, pomidory, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Spróbuj Domowa Salsa, Jak zrobić własną domową salsę, oraz Najlepsza Domowa Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owiń w folię.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść pomidory i paprykę na ruszcie lub patelni z brojlerami pokrytej sprayem do gotowania; grilluj lub broil przez 15 minut lub do momentu, gdy skórki zostaną poczernione, okazjonalnie obracając. Pomidory obieramy ze skórki i papryki.
W blenderze umieść połowę miąższu czosnku, połowę pomidorów i połowę papryki.
Wlać mieszaninę czosnku do miski. Powtórz procedurę z pozostałą miąższem czosnkowym, pomidorami i papryką. Wymieszaj sok pomidorowy i sok z limonki do mieszanki czosnkowej.
Pozostałą salsę podawać z pieczonymi chipsami tortilla lub nad grillowaną rybą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."