Domowa Pasta Harissa
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Domowa Pasta Harissa może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 40 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka ząbków czosnku, do 5 papryka chile, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to 5 Minut Domowej Roboty Pasta Harissa, Jak zrobić pastę Harissa, oraz Domowa Pasta Migdałowa.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w suchej patelni żeliwnej i gotuj na średnim ogniu przez 2 do 3 minut lub aż nasiona staną się pachnące i po prostu zaczną toastować.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Zmielić na drobny proszek w młynku do kawy lub przypraw.
Przenieść mieszankę przypraw do robota kuchennego lub blendera.
Dodać czosnek, sól morską i cynamon, i proces do pasty.
Dodać paprykę i olej, i pulsować kilka razy, aby Gruba pasta. Przechowywać 2 do 3 dni w szczelnym pojemniku.