Domowa Lazania
Domowej roboty lasagne może być dobry przepis, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Jedna porcja zawiera 821 kalorii, 53g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma fanów 498. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pietruszkę, mielony pieprz, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), Domowa Lazania, oraz Domowa Lazania.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić i odstawić.
Umieść wieprzowinę i wołowinę na dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje. Wymieszać z sosem pomidorowym, pokruszonymi pomidorami, pietruszką, czosnkiem, oregano, cebulą, cukrem, bazylią i solą. Dusić na średnim ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
W dużej misce połącz twaróg, jajka, parmezan, pietruszkę, sól i pieprz.
W naczyniu do pieczenia 9x13 cali, umieść 2 warstwy makaronu na dnie naczynia; warstwa 1/2 mieszanki sera, 1/2 sera mozzarella i 1/2 sosu; powtórz warstwy.
Przykryć folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut.
Wyjąć folię i piec przez kolejne 5 do 10 minut; odstawić na 10 minut przed cięciem; podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.