Domowa Kiełbasa Merguez
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj domowej kiełbasy Merguez. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 3,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kolendry, wodę z lodem, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Domowa kiełbasa w stylu Merguez, Kiełbasa Merguez Z Francuską Soczewicą, oraz Algierska Kiełbasa Jagnięca Merguez dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce kminek, kolendra, i nasiona kopru włoskiego w patelni żeliwnej na średnim ogniu i tosty aż pachnące, o 2 protokół.
Przenieść do młynka do przypraw i zmielić na drobny proszek.
Przenieść mieszankę przypraw do małej miseczki i wymieszać w papryce, sól, i cayenne.
Umieścić jagnięcinę i tłuszcz w dużej misce.
Dodaj w mieszance przypraw, czosnek, i harissa. Wrzucić przez płaszcz mięso i tłuszcz w przyprawach.
Umieścić w lodówce, aż będzie gotowy do zmielenia.
Mielić mieszaninę przez młynek do mięsa, wyposażony w małą matrycę, do miski osadzonej w lodzie.
Używając łopatkowego zamocowania stojącego miksera, mieszaj na małej prędkości przez 1 minutę.
Dodać wodę i wymieszać, aż płyn zostanie włączony i kiełbasa jest jednolita i lepka, o 1 minutę więcej.
Uformować mały patty kiełbasy; umieścić resztę mieszanki kiełbasy w lodówce. Gotować patelnię na małej patelni na średnim ogniu, aż do ugotowania. Smak i dostosować przyprawy kiełbasy, jeśli to konieczne.
Kiełbasę w osłonki jagniąt i skręcić w 6-calowe ogniwa. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do gotowania.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Grilluj na średnim, bezpośrednim ogniu, aż kiełbasa zarejestruje się w temperaturze 68°, gdy natychmiastowy termometr odczytowy zostanie umieszczony w środku połączenia.
Wyjąć z grilla, odstawić na 5 minut i podawać.