Domek Potpie
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego, bezmlecznego i w pełni 30 ? Cottage Potpie może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 1,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 376 kalorii , 23 g białka i 23 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, sos pomidorowy, rozmaryn i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Wypróbuj Curried Beef Potpie In Parsley Pastry Crust , Beef Cottage Pie i Blueberry and Cottage Cheese Strudel , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj cebulę, marchewkę, czosnek i bulion. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Odcedź, zachowując płyn do przygotowania sosu, jeśli chcesz. Na patelni smaż wołowinę na średnim ogniu, aż straci różowy kolor; odcedź.
Dodaj sos pomidorowy i przyprawy; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodaj odłożone warzywa i dobrze wymieszaj.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 2 qt. Na wierzchu ułożyć puree ziemniaczane.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30 minut lub do momentu, aż ziemniaki lekko się zrumienią. Jeśli chcesz, zrób sos z zachowanego płynu warzywnego; podawaj z potpie.