Dolmades: Nadziewane Liście Winorośli
Dolmades: nadziewane liście winorośli to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajka, pietruszkę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 22%. Podobne przepisy to Z winorośli z miłością-Dolmades, nadziewane liście winogron, Dolmades (Nadziewane Liście Winogron), oraz Nadziewane Liście Winogron (Dolmades).
Instrukcje
W misce wymieszać surową mieloną wołowinę, cebulę, oregano, pietruszkę, miętę, ryż, sól i pieprz razem.
Ostrożnie oddziel liście winorośli.
Umieść każdy liść na drewnianej desce błyszczącą stroną w dół, z łodygą skierowaną ku tobie. Umieścić łyżeczkę farszu w pobliżu dolnej części liścia, złożyć dno i 2 boki, aby pokryć nadzienie, i zwinąć szczelnie w kierunku czubka liścia.
Umieść je w naczyniu zapiekanym lub patelni i przykryj kilkoma pozostałymi liśćmi winogron. Przykryć całkowicie bulionem lub wodą i umieścić w rozgrzanym piekarniku 350 stopni F, aby piec przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy ryż i liście będą miękkie, a sok wchłonie się.
Gdy liście winogron są gotowe, odkryć je. Ostrożnie wylej pozostałą ciecz z patelni do miski. W osobnej misce wymieszaj cytrynę z jajkami i ubijaj, aż się spieni. Powoli ubić pozostały bulion z liści winogron do mieszaniny jajko-cytryna. Jeśli zrobi się to zbyt szybko, jajka się skrzepną.
Wlać całą mieszaninę jaj na liściach winogron i odstawić do ogrzania.
Podawać na zimno jako meze (przystawka) lub na ciepło jako przystawka.