Dolmades: Nadziewane Liście Winorośli

Dolmades: Nadziewane Liście Winorośli
Dolmades: nadziewane liście winorośli to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajka, pietruszkę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 22%. Podobne przepisy to Z winorośli z miłością-Dolmades, nadziewane liście winogron, Dolmades (Nadziewane Liście Winogron), oraz Nadziewane Liście Winogron (Dolmades).

Instrukcje

1
W misce wymieszać surową mieloną wołowinę, cebulę, oregano, pietruszkę, miętę, ryż, sól i pieprz razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Ostrożnie oddziel liście winorośli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
3
Umieść każdy liść na drewnianej desce błyszczącą stroną w dół, z łodygą skierowaną ku tobie. Umieścić łyżeczkę farszu w pobliżu dolnej części liścia, złożyć dno i 2 boki, aby pokryć nadzienie, i zwinąć szczelnie w kierunku czubka liścia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Umieść je w naczyniu zapiekanym lub patelni i przykryj kilkoma pozostałymi liśćmi winogron. Przykryć całkowicie bulionem lub wodą i umieścić w rozgrzanym piekarniku 350 stopni F, aby piec przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy ryż i liście będą miękkie, a sok wchłonie się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Gdy liście winogron są gotowe, odkryć je. Ostrożnie wylej pozostałą ciecz z patelni do miski. W osobnej misce wymieszaj cytrynę z jajkami i ubijaj, aż się spieni. Powoli ubić pozostały bulion z liści winogron do mieszaniny jajko-cytryna. Jeśli zrobi się to zbyt szybko, jajka się skrzepną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wlać całą mieszaninę jaj na liściach winogron i odstawić do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
Podawać na zimno jako meze (przystawka) lub na ciepło jako przystawka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn