Dolmades (Nadziewane Liście Winogron)

Dolmades (Nadziewane Liście Winogron)
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Dolmades (nadziewane liście winogron) może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 85 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka rosołu z kurczaka, orzeszki piniowe, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 84%. Spróbuj Dolmades (Nadziewane Liście Winogron), Nadziewane Liście Winogron (Dolmades), oraz Dolmades (Nadziewane Liście Winogron) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby wykonać nadzienie, zalać dużą patelnię saute 1/4 szklanki oleju i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cebulę, koper włoski i skórkę z cytryny i mieszać do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać orzeszki piniowe i ryż, saute przez 2 protokół, mieszając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Wlać tylko 1/2 szklanki wywaru z kurczaka i zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest al DENTE, o 10 protokół. Zeskrobać mieszaninę ryżu parboiled do miski i dodać koperek i pietruszkę; doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia. Przejdźmy do liści winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Liście WinogronLiście Winogron
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Przynieś duży garnek z wodą na wolnym ogniu. Blanszować liście winogron w gorącej wodzie przez 5 minut, aż będą giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Odcedzić następnie przyciąć łodygi i wszelkie twarde żyły z liści. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Aby zmontować dolmades, połóż liść winogron na powierzchni roboczej, błyszczący-bokiem w dół. Umieść 2 łyżki nadzienia ryżowego w pobliżu końca łodygi liścia. Złóż koniec łodygi nad nadzieniem, a następnie złóż obie strony w kierunku środka i zwinąć w cygaro powinno być przytulne, ale nie zbyt ciasne, ponieważ ryż pęcznieje po całkowitym ugotowaniu. Ściśnij lekko w dłoni, aby zabezpieczyć rolkę. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
WinogronaWinogrona
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Umieść dolmades w dużym holenderskim piecu lub szerokiej głębokiej patelni, seam-side down w jednej warstwie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wlać pozostałą filiżankę bulionu, pozostałą oliwę z oliwek i sok z cytryny na dolmades, płyn powinien dotrzeć do połowy bułek, w razie potrzeby dodać trochę wody. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu przez 30 do 40 minut, aż dolmades będą miękkie po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub chłodno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia16
Magazyn