Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Dolmades (nadziewane liście winogron) może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 85 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka rosołu z kurczaka, orzeszki piniowe, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 84%. Spróbuj Dolmades (Nadziewane Liście Winogron), Nadziewane Liście Winogron (Dolmades), oraz Dolmades (Nadziewane Liście Winogron) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby wykonać nadzienie, zalać dużą patelnię saute 1/4 szklanki oleju i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cebulę, koper włoski i skórkę z cytryny i mieszać do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać orzeszki piniowe i ryż, saute przez 2 protokół, mieszając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Wlać tylko 1/2 szklanki wywaru z kurczaka i zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest al DENTE, o 10 protokół. Zeskrobać mieszaninę ryżu parboiled do miski i dodać koperek i pietruszkę; doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia. Przejdźmy do liści winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)
Liście Winogron
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Przynieś duży garnek z wodą na wolnym ogniu. Blanszować liście winogron w gorącej wodzie przez 5 minut, aż będą giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Winogron
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Odcedzić następnie przyciąć łodygi i wszelkie twarde żyły z liści. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Aby zmontować dolmades, połóż liść winogron na powierzchni roboczej, błyszczący-bokiem w dół. Umieść 2 łyżki nadzienia ryżowego w pobliżu końca łodygi liścia. Złóż koniec łodygi nad nadzieniem, a następnie złóż obie strony w kierunku środka i zwinąć w cygaro powinno być przytulne, ale nie zbyt ciasne, ponieważ ryż pęcznieje po całkowitym ugotowaniu. Ściśnij lekko w dłoni, aby zabezpieczyć rolkę. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Winogron
Winogrona
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Umieść dolmades w dużym holenderskim piecu lub szerokiej głębokiej patelni, seam-side down w jednej warstwie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, Obrane
9
Wlać pozostałą filiżankę bulionu, pozostałą oliwę z oliwek i sok z cytryny na dolmades, płyn powinien dotrzeć do połowy bułek, w razie potrzeby dodać trochę wody. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu przez 30 do 40 minut, aż dolmades będą miękkie po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub chłodno.