Dojrzałe tosty Nori Edamame z czosnkiem-ChileOil
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej sezamowy, nori, chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czosnek Tostowy Edamame Hummus, Wióry z korzenia lotosu z opiekaną solą Nori-sezam, oraz Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. poklep edamame do sucha i przenieść do miski.
Ułóż nori obok siebie na blasze do pieczenia.
Umyj lekko wierzch jednego arkusza wodą.
Posypać 1/8 łyżeczki soli i skropić 1/2 łyżeczki oleju sezamowego. Szybko top z drugim nori, naciskając delikatnie, aby przylegać. Ustaw drugą blachę bezpośrednio na górze, aby skompresować arkusze razem.
Przenieść cały aparat do piekarnika na 15 minut.
Usuń górną blachę do pieczenia i niech nori ostygnie do temperatury pokojowej.
Tymczasem, w małej patelni, połączyć pozostałą łyżkę oleju sezamowego, czosnek, i chile (w tym żyły i nasiona). Smażyć delikatnie na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż czosnek chrupki i zmieni kolor na złoty, 6 do 8 minut. Zeskrobać mieszaninę czosnek-chile do edamame i obficie doprawić solą, do smaku. Pokrusz nori na wierzchu nieregularnymi odłamkami.
Podawać natychmiast, w temperaturze pokojowej.