Dojrzałe tosty Nori Edamame z czosnkiem-ChileOil

Dojrzałe tosty Nori Edamame z czosnkiem-ChileOil
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej sezamowy, nori, chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czosnek Tostowy Edamame Hummus, Wióry z korzenia lotosu z opiekaną solą Nori-sezam, oraz Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°. poklep edamame do sucha i przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Ułóż nori obok siebie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
3
Umyj lekko wierzch jednego arkusza wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
4
Posypać 1/8 łyżeczki soli i skropić 1/2 łyżeczki oleju sezamowego. Szybko top z drugim nori, naciskając delikatnie, aby przylegać. Ustaw drugą blachę bezpośrednio na górze, aby skompresować arkusze razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
NoriNori
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
5
Przenieść cały aparat do piekarnika na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
6
Usuń górną blachę do pieczenia i niech nori ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
7
Tymczasem, w małej patelni, połączyć pozostałą łyżkę oleju sezamowego, czosnek, i chile (w tym żyły i nasiona). Smażyć delikatnie na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż czosnek chrupki i zmieni kolor na złoty, 6 do 8 minut. Zeskrobać mieszaninę czosnek-chile do edamame i obficie doprawić solą, do smaku. Pokrusz nori na wierzchu nieregularnymi odłamkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
ChipsyChipsy
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
NoriNori
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Podawać natychmiast, w temperaturze pokojowej.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn