Dobry Sos
Dobry sos to Wegetariańskie SOS. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 2G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz skrobię ziemniaczaną, bulion z kurczaka, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Dobry Sos, Pieczeń wieprzowa i dobre i Dobre dla Ciebie wyzwanie, oraz Southern Biscuits and Sawmill Gravy (SOS Kiełbasowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło klarowane rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu. Tymianek i szałwię podsmażyć na maśle, aż będą pachnące, około 1 minuty.
Dodać mąkę i gotować przez 1 minutę lub aż mieszanina pachnie orzechowy.
Dodać skrobię ziemniaczaną i wymieszać do połączenia.
Dodaj rosół z kurczaka i sos sojowy na patelnię.
Ubijać, aby połączyć i wyeliminować wszelkie grudki. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, aż lekko zgęstnieje, około 5 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać ocet i gałkę muszkatołową.
Wlać do termosu, aby utrzymać ciepło do serwowania.
Roztopić masło w ciężkim rondlu na małym ogniu i powoli gotować, aż bulgotanie ustaje, a płyn staje się jasne, 30 do 40 minut. Odcedzić i schłodzić, pamiętając o pozostawieniu ciał stałych na dnie patelni. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do miesiąca.