Do góry nogami tarta gruszkowo-jabłkowa
Do góry nogami Gruszka i jabłko tarta może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 680 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soku z cytryny, masło, jabłka galan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Do Góry Nogami Gruszkowa Tarta Żurawinowa, Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, oraz Tarta Jabłkowa Do Góry Nogami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wyjąć ciasto francuskie z zamrażarki do rozmrożenia.
Jabłka i gruszki obieramy, rdzeń i ćwiartki. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Śmietana masło, cukier, imbir i sól.
Rozprowadzić mieszaninę na dnie i po bokach 10-calowej okrągłej grubej dnie ognioodpornej i żaroodpornej patelni do pieczenia lub patelni.
Ułóż kliny jabłka i gruszki obrane ze skóry na przemian w koncentrycznych kręgach na mieszaninie masła. (
Wyciąć wszelkie dodatkowe kawałki, aby wypełnić luki i zapakować szczelnie, ponieważ tarta kurczy się po upieczeniu.)
Umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj owoce przez około 20 minut lub aż mieszanina masła zacznie brązowieć.
Zdjąć patelnię z ognia; lekko ostudzić.
Na posmarowanej mąką powierzchni lekko rozwałkuj jeden arkusz ciasta francuskiego i wytnij 10-calowy Okrągły przy użyciu podstawy 10-calowej patelni lub szablonu. Za pomocą widelca wyłuskaj dziury na całym cieście.
Na patelni umieścić ciasto na wierzchu owoców, wkładając zewnętrzne krawędzie do uszczelnienia.
Piec tarta, aż ciasto zmieni kolor na złoty, około 30 minut.
Umieść talerz na górze patelni i mocno trzymając talerz, szybko odwróć patelnię na talerz; usuń patelnię.
Podawać na ciepło z lodami waniliowymi, w razie potrzeby.