Odwrócona gruszkowa tarta żurawinowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Żurawinowo-Gruszkowe Do Góry Nogami, Ciasto gruszkowo-żurawinowe do góry nogami, oraz Ciasto Z Gruszką Żurawinową Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Wrzuć gruszki, gałkę muszkatołową i połowę soku z cytryny razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Roztopić masło z pozostałym sokiem z cytryny, sól i 3 łyżki wody w ciężkim żaroodpornym 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Posypać cukier na patelni i mieszać do połączenia. Gotuj mieszaninę bez mieszania, pozwalając jej spienić się i bąbelkować; masło oddzieli się, co jest w porządku. Obserwuj dokładnie mieszaninę podczas gotowania, ponieważ gdy woda wyparuje, a cukier zaczyna zmieniać kolor, wszystko dzieje się szybko. Kiedy staje się kolor jasnobrązowego cukru, około 10 minut, usuń go z ognia. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy Cukier
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Uważając, aby się nie poparzyć, posyp żurawinę i imbir karmelem. Ułóż gruszki na patelni okrągłe side-down w koncentrycznych kręgach tak ładnie, jak to możliwe, montażu w jak najwięcej gruszek, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Powrót patelni do palnika na średnim ogniu i gotować, aż gruszki zaczną mięknąć, gdy poke je nożem, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
1 żółty Owocowy Roll-up
6
Podczas gdy gruszki gotują, rozwałkuj ciasto na powierzchni pokrytej mąką do 11-calowego koła. Przykryć skorupę folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Połówki Gruszek W Syropie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
7
Połóż skorupę na gruszkach, chowając ją wokół krawędzi patelni drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
8
Piec, aż skorupa będzie złoty kolor i firmy w dotyku, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Pozostaw tartę do ostygnięcia, aż będziesz mógł sobie z nią poradzić, około 10 minut. Umieść talerz na wierzchu tarty za pomocą żaroodpornych podkładek i odwróć go, aby gruszki były na wierzchu. Pokrój i podawaj na ciepło z creme fraiche, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Połówki Gruszek W Syropie
10
Mąkę, cukier, sól i masło połączyć w robocie kuchennym i pulsować, aż masło jest równomiernie rozłożone, ale nadal widoczne w kawałkach. Podczas pulsowania, dodawać wodę z lodem 1 łyżkę na raz, aż ciasto będzie po prostu wystarczająco mokre, aby trzymać się razem po ściśnięciu między palcami. Ciasto wyłożyć na kawałek folii, uformować na krążek i przechowywać w lodówce przez 30 minut lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier