Do Góry Nogami Gruszkowa Tarta Żurawinowa

Do Góry Nogami Gruszkowa Tarta Żurawinowa
Odwrócona gruszkowa tarta żurawinowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Żurawinowo-Gruszkowe Do Góry Nogami, Ciasto gruszkowo-żurawinowe do góry nogami, oraz Ciasto Z Gruszką Żurawinową Do Góry Nogami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Wrzuć gruszki, gałkę muszkatołową i połowę soku z cytryny razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Roztopić masło z pozostałym sokiem z cytryny, sól i 3 łyżki wody w ciężkim żaroodpornym 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Posypać cukier na patelni i mieszać do połączenia. Gotuj mieszaninę bez mieszania, pozwalając jej spienić się i bąbelkować; masło oddzieli się, co jest w porządku. Obserwuj dokładnie mieszaninę podczas gotowania, ponieważ gdy woda wyparuje, a cukier zaczyna zmieniać kolor, wszystko dzieje się szybko. Kiedy staje się kolor jasnobrązowego cukru, około 10 minut, usuń go z ognia. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Uważając, aby się nie poparzyć, posyp żurawinę i imbir karmelem. Ułóż gruszki na patelni okrągłe side-down w koncentrycznych kręgach tak ładnie, jak to możliwe, montażu w jak najwięcej gruszek, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Powrót patelni do palnika na średnim ogniu i gotować, aż gruszki zaczną mięknąć, gdy poke je nożem, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
Podczas gdy gruszki gotują, rozwałkuj ciasto na powierzchni pokrytej mąką do 11-calowego koła. Przykryć skorupę folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
7
Połóż skorupę na gruszkach, chowając ją wokół krawędzi patelni drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Piec, aż skorupa będzie złoty kolor i firmy w dotyku, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Pozostaw tartę do ostygnięcia, aż będziesz mógł sobie z nią poradzić, około 10 minut. Umieść talerz na wierzchu tarty za pomocą żaroodpornych podkładek i odwróć go, aby gruszki były na wierzchu. Pokrój i podawaj na ciepło z creme fraiche, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
10
Mąkę, cukier, sól i masło połączyć w robocie kuchennym i pulsować, aż masło jest równomiernie rozłożone, ale nadal widoczne w kawałkach. Podczas pulsowania, dodawać wodę z lodem 1 łyżkę na raz, aż ciasto będzie po prostu wystarczająco mokre, aby trzymać się razem po ściśnięciu między palcami. Ciasto wyłożyć na kawałek folii, uformować na krążek i przechowywać w lodówce przez 30 minut lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn