Odwrócona gruszkowa tarta żurawinowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Żurawinowo-Gruszkowe Do Góry Nogami, Ciasto gruszkowo-żurawinowe do góry nogami, oraz Ciasto Z Gruszką Żurawinową Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Wrzuć gruszki, gałkę muszkatołową i połowę soku z cytryny razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Roztopić masło z pozostałym sokiem z cytryny, sól i 3 łyżki wody w ciężkim żaroodpornym 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Posypać cukier na patelni i mieszać do połączenia. Gotuj mieszaninę bez mieszania, pozwalając jej spienić się i bąbelkować; masło oddzieli się, co jest w porządku. Obserwuj dokładnie mieszaninę podczas gotowania, ponieważ gdy woda wyparuje, a cukier zaczyna zmieniać kolor, wszystko dzieje się szybko. Kiedy staje się kolor jasnobrązowego cukru, około 10 minut, usuń go z ognia. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy Cukier
Cukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Uważając, aby się nie poparzyć, posyp żurawinę i imbir karmelem. Ułóż gruszki na patelni okrągłe side-down w koncentrycznych kręgach tak ładnie, jak to możliwe, montażu w jak najwięcej gruszek, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Powrót patelni do palnika na średnim ogniu i gotować, aż gruszki zaczną mięknąć, gdy poke je nożem, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
Podczas gdy gruszki gotują, rozwałkuj ciasto na powierzchni pokrytej mąką do 11-calowego koła. Przykryć skorupę folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Połówki Gruszek W Syropie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
7
Połóż skorupę na gruszkach, chowając ją wokół krawędzi patelni drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Piec, aż skorupa będzie złoty kolor i firmy w dotyku, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Pozostaw tartę do ostygnięcia, aż będziesz mógł sobie z nią poradzić, około 10 minut. Umieść talerz na wierzchu tarty za pomocą żaroodpornych podkładek i odwróć go, aby gruszki były na wierzchu. Pokrój i podawaj na ciepło z creme fraiche, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Połówki Gruszek W Syropie
10
Mąkę, cukier, sól i masło połączyć w robocie kuchennym i pulsować, aż masło jest równomiernie rozłożone, ale nadal widoczne w kawałkach. Podczas pulsowania, dodawać wodę z lodem 1 łyżkę na raz, aż ciasto będzie po prostu wystarczająco mokre, aby trzymać się razem po ściśnięciu między palcami. Ciasto wyłożyć na kawałek folii, uformować na krążek i przechowywać w lodówce przez 30 minut lub do 24 godzin.