Do-Ahead Czosnek Puree Ziemniaczane
Do-Ahead czosnek puree ziemniaczane jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś masło, szczyptę pieprzu, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dodać Do Przodu Czosnek Ser Twarogowy Puree Ziemniaczane, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Do-Ahead Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 3-ćwiartkowym wymieszaj ziemniaki i czosnek; dodaj wystarczającą ilość wody (osolonej w razie potrzeby), aby przykryć. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić objęte 20 do 25 minut lub do miękkości; odcedzić. Wstrząsnąć patelnię z ziemniakami na małym ogniu do wyschnięcia. Mash ziemniaki i czosnek na patelni z masher ziemniaków lub mikser elektryczny, aż nie grudki pozostają.
W rondlu 1-quart, mleko ciepła, ubijanie śmietany, masło, sól i pieprz na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż masło się stopi; rezerwy i przechowywać w lodówce 1/4 mieszaniny szklanki.
Do ziemniaków dodać w małych ilościach pozostałą mieszaninę mleka, tłucząc po każdym dodaniu, aż ziemniaki będą lekkie i puszyste. (Ilość mleka potrzebnego do uzyskania gładkich i puszystych ziemniaków zależy od rodzaju użytych ziemniaków.)
Zapiekanka 2-litrowa. Łyżka ziemniaków do zapiekanki; przykryć i przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 350ºF.
Na ziemniaki wlać zarezerwowaną mieszankę mleczną.
Piec odkryte 40 do 45 minut lub do gorąca. Ziemniaki wymieszać przed podaniem.