Diver przegrzebki grillowane na rozmarynu
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 135 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, gałązki rozmarynu, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z boczkiem i masą musztardową pełnoziarnistą, Maine Diver przegrzebki z dynią maślaną, Prosciutto i skórką pomarańczową, oraz Grillowane Rozmarynowe Przegrzebki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz przegrzebki i następne 4 składniki w średniej misce; przykryć i schłodzić 30 minut.
Wybierz liście z 6 cali jednego końca każdej gałązki rozmarynu, pozostawiając drugi koniec nienaruszony. Rozmaryn moczyć w wodzie w płytkim naczyniu 20 minut.
Umieścić 2 rozmarynowe szaszłyki obok siebie, pozostawiając niewielką przestrzeń między. Nawlecz 3 przegrzebki na nagą część szaszłyków rozmarynu. Powtórz z pozostałym rozmarynem i przegrzebkami. Grill na średnim ogniu 2 do 3 minut z każdej strony.
Podawać na łóżku z ryżu basmati z plasterkami cytryny, w razie potrzeby.
Uwaga: dla smażonego smaku, pokroić plastry prosciutto na pół wzdłuż i owinąć 1 kawałek wokół każdego przegrzebka przed szaszłykiem.
Uwaga na wino: "Soave Classico by Masi ($
z Włoch byłoby dobrze tutaj. Rozmaryn podkreśla nuty kwiatowe w winie, podczas gdy (jeśli używasz odmiany receptury prosciutto) słoność prosciutto i łagodne gamey smaki są złagodzone. Często podawane z owocami morza, Soave nie jest apodyktyczny, ale przyjazny żywności."--Franklin Ferguson, dyrektor ds. wina i kierownik baru, Citrine restaurant, Los Angeles, CA.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.