Dip z soczewicy i grochu z pieczonym czosnkiem Naan

Dip z soczewicy i grochu z pieczonym czosnkiem Naan
Need a wegańskie przystawki? Dip z soczewicy i grochu Split z pieczonym czosnkiem Naan może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 682 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.95 za porcję. 19 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka czosnku, mielonego kminku, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Super Bowl. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest znakomite. Spróbuj czosnek naan, jak zrobić czosnek naan na kuchence i piekarniku, Dip Z Soczewicy Pieczony Czosnek, oraz Zupa z soczewicy i pieczonego czosnku z pieczonym stekiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wyciśnij miąższ z główki prażonego czosnku do małego robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodaj olej, kminek, cayenne, skórkę z cytryny i sól i pieprz i proces, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
KminekKminek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Rozprowadzić mieszaninę czosnku równomiernie na naan, umieścić na blasze do pieczenia, i piec, aż tylko ogrzane przez i lekko chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
NaanNaan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika i posypać kolendrą lub pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Pokroić na kawałki i podawać na ciepło z soczewicą i dipem Grochowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek SplitGroszek Split
SoczewicaSoczewica
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
7
Gotować soczewicę i podzielić groch w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż bardzo miękkie, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek SplitGroszek Split
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Drenaż.
9
Rozgrzać 1/3 oleju szklanki w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj cebulę i czosnek i saute aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
11
Dodać kurkumę i kminek i gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
KminekKminek
12
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
13
Dodaj ugotowaną soczewicę i podziel groszek, kolendrę, sok z cytryny, chili w proszku i pozostałe 3 łyżki oleju. Proces do gładkiej. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Chili W ProszkuChili W Proszku
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Groszek SplitGroszek Split
KolendraKolendra
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
14
Przełożyć do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn