Dip z soczewicy i grochu z pieczonym czosnkiem Naan
Need a wegańskie przystawki? Dip z soczewicy i grochu Split z pieczonym czosnkiem Naan może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 682 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.95 za porcję. 19 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka czosnku, mielonego kminku, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Super Bowl. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest znakomite. Spróbuj czosnek naan, jak zrobić czosnek naan na kuchence i piekarniku, Dip Z Soczewicy Pieczony Czosnek, oraz Zupa z soczewicy i pieczonego czosnku z pieczonym stekiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wyciśnij miąższ z główki prażonego czosnku do małego robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Dodaj olej, kminek, cayenne, skórkę z cytryny i sól i pieprz i proces, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skórka Cytrynowa
Mielony Pieprz Cayenne
Kminek
Olej Do Smażenia
4
Rozprowadzić mieszaninę czosnku równomiernie na naan, umieścić na blasze do pieczenia, i piec, aż tylko ogrzane przez i lekko chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Funtów Jeżyn (około
Naan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
5
Wyjąć z piekarnika i posypać kolendrą lub pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Pokroić na kawałki i podawać na ciepło z soczewicą i dipem Grochowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Split
Soczewica
Pasek Skórki Cytrynowej
7
Gotować soczewicę i podzielić groch w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż bardzo miękkie, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Split
Soczewica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Drenaż.
9
Rozgrzać 1/3 oleju szklanki w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj cebulę i czosnek i saute aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
11
Dodać kurkumę i kminek i gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Kminek
12
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
13
Dodaj ugotowaną soczewicę i podziel groszek, kolendrę, sok z cytryny, chili w proszku i pozostałe 3 łyżki oleju. Proces do gładkiej. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.