Dip z pieczonych buraków i koziego sera ze szczypiorkiem i tymiankiem
Dip z pieczonych buraków i koziego sera ze szczypiorkiem i tymiankiem to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać dziennik kozi ser, tymianek, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Krem buraczany z kozim serem i szczypiorkiem, Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, oraz Pieczona marchewka z tymiankiem i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Jeśli używasz surowych buraków, umyj je z piasku i brudu. Odstawić do wyschnięcia na powietrzu lub dobrze wysuszyć ręcznikiem lub ręcznikiem papierowym. Jeśli używasz prażonych buraków, przejdź do kroku robota kuchennego.
Buraki wrzucić do miski z olejem, tymiankiem, kilkoma szczyptami soli i około 15 mielonymi pieprzem.
Włączyć buraki na blasze do pieczenia i smażyć, aż przetargu widelec, potrząsając patelni od czasu do czasu, aby zapewnić nawet gotowanie, o 40 protokół.
Buraki wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. (Można to zrobić na kilka dni przed czasem, jeśli przechowuje się je zamknięte w lodówce.)
Usunąć i wyrzucić skórki z buraków.
Buraki pokroić na ćwiartki.
Dodać ćwiartki z buraków do robota kuchennego lub blendera. Pulsuj kilka razy, aż buraki zostaną zgrubnie podzielone na małe, ale nadal masywne kawałki.
Zmiksowane buraki wrzucić do miski. Kozi ser pokruszyć na buraki, dodać szczypiorek i sok z cytryny. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Podawać z crostini lub paluszkami chlebowymi.