Dip z pieczonej kukurydzy i awokado
Pieczona kukurydza i dip z awokado może być przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, wegetariańskim i wegańskim, którego szukałeś. Ten przepis jest przeznaczony dla 20 osób i kosztuje 52 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 186 kalorii . Udaj się do sklepu i kup awokado, sok z limonki, olej rzepakowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako bardzo przystępna przekąska na Super Bowl . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22% , to danie jest raczej złe. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj dip z pieczonej kukurydzy i awokado , dip z awokado i kukurydzy z domowymi chipsami tortilla oraz Taquitos z kukurydzy i czarnej fasoli z kremowym dipem z awokado .
Instrukcje
Połącz kukurydzę i olej w płytkim naczyniu do pieczenia.
Piec w temperaturze 400°C przez 12-15 minut lub do lekkiego zrumienienia, kilkakrotnie mieszając. Fajny.
W międzyczasie posiekaj 1 awokado i odłóż na bok. W misce rozgnieć drugie awokado; dodać sok z limonki, czosnek, cebulę, papryczki jalapenos, sól i kminek. Dodaj posiekane awokado i kukurydzę. Chłod.
Podawać z chipsami tortilla.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut]()
Wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut
zielne, melon, owoce pestkowe