Dip z pieczonego karczocha, cytryny i czosnku
Dip z prażonego karczocha, cytryny i czosnku wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 368 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mało kto lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, majonez, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cały pieczony Karczoch z pieczonym czosnkiem Dip cytrynowy, Pieczony czosnek Dip ze szpinakiem i karczochem z czosnkowymi chipsami Pita, oraz Dip Krabowy Z Karczochami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wycisnąć połowę cytryny do dużej miski z zimną wodą i dodać połowę cytryny do miski. Praca z 1 karczoch na raz, przyciąć łodygi do 1 cala i oderwać wszystkie twarde zewnętrzne liście. Za pomocą ostrego noża odetnij górne dwie trzecie karczocha. Łyżeczką wyjąć futrzane duszenie. Obrać karczoch, usuwając całą ciemnozieloną skórę i dodać ją do miski z zakwaszoną wodą. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Karczochy odsączyć i osuszyć.
Każdy karczoch pokroić w ósemki. Ćwierć pozostałą połowę cytryny i usuń nasiona. W misce, wrzucić karczochy z kawałkami cytryny, czosnek, oliwa z oliwek i tymianek. Doprawić solą i pieprzem i rozprowadzić na dużej nieprzywierającej blasze do pieczenia.
Pieczemy karczochy przez około 40 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będą złociste i miękkie.
Lekko ostudzić i wyrzucić tymianek. Grubo posiekać 8 pieczonych kawałków karczocha i rezerwy. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Czosnek obrać, włożyć do robota kuchennego.
Dodać pozostałe pieczone kawałki karczocha i cytryny; pulsować, aż drobno posiekane.
Dodać majonez i serek i proces do gładkiej. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj zastrzeżone posiekane karczochy i puls tylko do połączenia.
Rozprowadź dip w równej warstwie w małym płytkim naczyniu do pieczenia.
W małej misce, wymieszać bułkę tartą i masło; posypać dipem.
Piec przez 20 minut, lub do ogrzania przez i polewa jest złoty.
Podawać z krakersami lub chipsami obwarzanka.
Zrób to z wyprzedzeniem: dip z karczocha można przygotować w Kroku 3 i schłodzić do 3 dni.