Dip z grochu i pora
Dip z groszków i porów może być właśnie przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ta bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i pierwotna receptura zawiera 150 kalorii, 4 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, soku z cytryny, śmietany i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit na Twoim wydarzeniu podczas Super Bowl. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 18 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 71%. Ten wynik jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj risotto z porem, boczkiem i groszkiem, zupę z pora, grochu i mięty oraz ciasto z kurczakiem, porem i groszkiem.
Instrukcje
Pory przekrój na pół, pokrój, dobrze umyj i odcedź.
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pory i gotuj, aż zmiękną, ale nie będą brązowe, około 5 minut.
Dodaj groszek i kontynuuj gotowanie, aż groszek się rozmrozi i stanie się jasnozielony, około 3 minut.
Przełóż groszek i por do blendera wraz ze śmietaną, solą, natką pietruszki i cytryną. Mieszaj na niskich obrotach, aż będzie gładka.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.