Dip Z Bakłażana
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Bakłażan Dip może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 37 kalorii, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 2 fanów. Mieszanka bazylii, grubo zmielonego pieprzu, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dip SMOBY Bakłażan, Dip SMOBY Bakłażan, oraz Dip Do Pizzy.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. obłożyć bakłażany sprayem do gotowania. Pieczeń 1 godzina. Miąższ wrzucić na sito wyłożone gazą; odcedzić 1 godzinę.
Usuń miąższ; przecier w robocie kuchennym; przenieś do miski.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Gotować cebulę 5 minut lub do miękkości.
Dodać czosnek; gotować 3 protokół lub do miękkości.
Dodać pomidory i paprykę; gotować 3 do 5 protokół.
Ochłoń. Jogurt wymieszać z puree, dodać cebulę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Chill 30 minutes.
Podawać z surowymi warzywami