Dip z awokado-kukurydza z domowymi chipsami Tortilla

Dip z awokado-kukurydzą z domowymi chipsami Tortilla może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 606 kalorii, 9g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kukurydzę z kernela, tortille z mąki, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z czarnej fasoli i kukurydzy z domowymi chipsami Tortilla, Domowe Pikantne Chipsy Tortilla, oraz Schłodzona zupa z awokado z chipsami Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgnieść awokado w dużej misce do pożądanej konsystencji. Mieszamy kukurydzę i 6 kolejnych składników. Kryj się i wyluzuj.
Wlać olej na Głębokość 1/2 cala na dużej patelni; ciepło do 35
Tortille stos; pokroić stos na 12 klinów. Smażyć kliny, 1 stos po 12 na raz, w gorącym oleju 1 1/2 minuty z każdej strony lub do lekko rumiane. Szybko usuń chipsy tortilla z oleju; odcedzić na papierowych ręcznikach i lekko posypać solą.
Dekorować, w razie potrzeby.
* Nasze kuchnie testowe wykorzystywały Bfalo Jalapeo Mexican Hot Sauce (bardzo gorący).