Dip pieczony czosnkiem i pieprzem
Dip z pieczonym czosnkiem i pieprzem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje 65 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 57 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, papryka, ostry sos, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest całkiem dobre. Spróbuj dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz zewnętrzną skórę z każdej główki czosnku i wyrzuć.
Odciąć górną jedną trzecią każdej główki czosnku.
Umieść czosnek, pokrój bok do góry, w środku kawałka wytrzymałej folii aluminiowej. Fold folia na czosnek, szczelnie uszczelniając.
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż czosnek będzie miękki.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić 10 minut.
Usuń i wyrzuć papierową skórę z czosnku. Wycisnąć miąższ z każdego goździka, lub czerpak z łyżką; setpulp bok.
Paprykę pokroić na pół wzdłuż; usunąć i wyrzucić nasiona i błony.
Umieść paprykę, skórkę do góry, na dużej blasze do pieczenia; spłaszczyć paprykę dłonią. Broil 5 1/2 cala od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 15 do 20 minut lub do zwęglenia.
Paprykę umieścić w lodowatej wodzie do ostygnięcia.
Wyjąć z wody; skórki obrać i wyrzucić.
Połącz miąższ czosnku, paprykę, twarożek i pozostałe składniki w pojemniku elektrycznego blendera; przykryj i procesuj, aż będzie gładki, zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki. Wymieszać łyżką do małej miski; przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Podawać ze świeżymi surowymi warzywami, paluszkami chlebowymi lub niesolonymi krakersami.