Dip Pieczony Bakłażan-Migdał
Dip pieczony z bakłażanem i migdałami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 154 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać migdały, pieprz cayenne, majonez wegański, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Dip SMOBY Bakłażan, Dip SMOBY Bakłażan, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść go na patelni i piecz aż do całkowitego upadku i zwęglenia-patrząc na górze, o 45 protokół. (Można również gotować na grillu, obracając regularnie, aż zwęglone i miękkie.)
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Gdy bakłażan jest chłodny, miarka się mięso i umieścić go w średniej wielkości misce. Jeśli jest dużo dużych nasion, oddziel je i wyrzuć. Miąższ rozgnieść widelcem, aż powstanie Gruboziarnisty puree.
Rozgrzać małą patelnię i dodać migdały i nasiona gorczycy. Grzać przez około 2 minuty lub aż nasiona zaczną pękać.
Dodaj cebulę, chile, i imbir i gotować na średnim jeszcze kilka minut.
Przełożyć do małego blendera, dodać czosnek, sok z cytryny, jogurt sojowy (lub majonez), dwie łyżki wody i puree.
Dodać puree migdałowe do bakłażana. Doprawić do smaku cayenne i solą.
Podawać z surowymi warzywami lub chlebem takim jak pitas lub naan.