Ding Dong Eight-Alarm Chili

Ding Dong Eight-Alarm Chili
Ding Dong Eight-Alarm Chili może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.62 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 723 kalorie, 54g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz ancho chiles, kolendra, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Babeczki Ding Dong, Giant Ding Dong Cake, oraz Tort solony karmelowy "ding Dong".

Instrukcje

1
Namoczyć ancho chiles w gorącej wodzie do pokrycia, aż zmiękną, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
WodaWoda
2
Dobrze spuścić.
3
Podczas namaczania chiles, mielić 1 cały ząbek czosnku i zacieru do pasty z 1/2 łyżki soli, 1/2 łyżki kminku i 1/2 łyżki chili w proszku. Pat wołowina suche i wrzucić mieszaninę przypraw w dużej misce, aż pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Chili W ProszkuChili W Proszku
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
Mięso MieloneMięso Mielone
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokim 6-do 7-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy wołowiny w 3 lub 4 partie, bez tłoczenia, obracając od czasu do czasu, o 5 minut na partię (niższe ciepło w razie potrzeby; przyprawy mieszanki pali się łatwo).
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Przenieść wołowinę jako rumiane do innej miski. (Nie czyścić garnka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
6
Przecier anchos w blenderze wraz z pomidorami (w tym sok), chipotles w adobo, kolendra, pozostałe 2 całe ząbki czosnku, i pozostałe 1/2 łyżki soli, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Chipotle Z Puszki Chiles W AdoboChipotle Z Puszki Chiles W Adobo
KolendraKolendra
PomidorPomidor
SokSok
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać tyle oleju do tłuszczu w garnku do całkowitej 3 łyżki, następnie gotować cebulę i posiekany czosnek na umiarkowanym ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki z wołowiny, aż zmięknie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodać oregano, pozostałą łyżkę kminku i pozostałą łyżkę chili w proszku i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KminekKminek
9
Dodać Chile purée i 1 posiekane serrano i dusić, mieszając, 5 protokół. Wymieszaj piwo, wodę i wołowinę wraz z sokami zgromadzonymi w misce i delikatnie gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu i sprawdzając często, aby upewnić się, że chili nie jest przypalone, 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
WołowinaWołowina
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Smak sosu, następnie dodać więcej serrano w razie potrzeby i nadal dusić, częściowo pokryte, aż wołowina jest bardzo delikatny i sos jest lekko zagęszczony, 1 do 2 godzin więcej. (Jeśli chili staje się bardzo grube, zanim mięso będzie miękkie, cienkie z wodą w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
WodaWoda
WołowinaWołowina
MięsoMięso
11
Grubo pokroić mięso (jeszcze w garnku) z 2 widelcami i ostudzić chili całkowicie, odsłonięte, następnie schłodzić, przykryte, 1 do 2 dni, aby umożliwić rozwój smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Podgrzać na małym ogniu, częściowo pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż gorące, o 30 protokół.
13
Dodaj fasolę (jeśli używasz) i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola

Składniki

57Orzechy dowolne (posiekane)suszone ancho chiles (4 duże), łodygi i wysiewanesuszone ancho chiles (4 duże), łodygi i wysiewane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipotle z puszki chiles w adobochipotle z puszki chiles w adobo794Orzechy dowolne (posiekane)całe pomidory w sokucałe pomidory w soku2(zima)chili w proszku (nie czyste chile)chili w proszku (nie czyste chile)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodatki: awokado w kostkach; posiekana biała cebula; rozdrobniony Cheddar; posiekana świeża kolendra; kwaśna śmietanaDodatki: awokado w kostkach; posiekana biała cebula; rozdrobniony Cheddar; posiekana świeża kolendra; kwaśna śmietana2kilogramydobrze marmurkowy mostek wołowy lub chuck bez kości, przycięte i pokrojone na 1 1/2 - do 2-calowe kawałkidobrze marmurkowy mostek wołowy lub chuck bez kości, przycięte i pokrojone na 1 1/2 - do 2-calowe kawałki340Orzechy dowolne (posiekane)piwo (nie ciemne)piwo (nie ciemne)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra6largesząbki czosnku, 3 z nich drobno posiekaneząbki czosnku, 3 z nich drobno posiekane2(zima)kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oregano (najlepiej Meksykańskie), pokruszonesuszone oregano (najlepiej Meksykańskie), pokruszone5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigotowana fasola pinto (opcjonalnie; 30 oz), płukana w puszkachgotowana fasola pinto (opcjonalnie; 30 oz), płukana w puszkach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sól, lub do smakusól, lub do smaku1małedo 4 świeżych serrano lub innych małych zielonych chiles, drobno posiekanych, w tym nasion (1 jest w porządku dla większości smaków; 4 to wersja ośmiornicowa)do 4 świeżych serrano lub innych małych zielonych chiles, drobno posiekanych, w tym nasion (1 jest w porządku dla większości smaków; 4 to wersja ośmiornicowa)3(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 l białej cebuli, posiekanej1/2 l białej cebuli, posiekanej

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Avinyo Cava Brut Reserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Avinyo Cava Brut Reserva
Avinyo Cava Brut Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn