Ding Dong Eight-Alarm Chili

Ding Dong Eight-Alarm Chili
Ding Dong Eight-Alarm Chili może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.62 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 723 kalorie, 54g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz ancho chiles, kolendra, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Babeczki Ding Dong, Giant Ding Dong Cake, oraz Tort solony karmelowy "ding Dong".

Instrukcje

1
Namoczyć ancho chiles w gorącej wodzie do pokrycia, aż zmiękną, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
WodaWoda
2
Dobrze spuścić.
3
Podczas namaczania chiles, mielić 1 cały ząbek czosnku i zacieru do pasty z 1/2 łyżki soli, 1/2 łyżki kminku i 1/2 łyżki chili w proszku. Pat wołowina suche i wrzucić mieszaninę przypraw w dużej misce, aż pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Chili W ProszkuChili W Proszku
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
Mięso MieloneMięso Mielone
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokim 6-do 7-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy wołowiny w 3 lub 4 partie, bez tłoczenia, obracając od czasu do czasu, o 5 minut na partię (niższe ciepło w razie potrzeby; przyprawy mieszanki pali się łatwo).
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Przenieść wołowinę jako rumiane do innej miski. (Nie czyścić garnka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
6
Przecier anchos w blenderze wraz z pomidorami (w tym sok), chipotles w adobo, kolendra, pozostałe 2 całe ząbki czosnku, i pozostałe 1/2 łyżki soli, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Chipotle Z Puszki Chiles W AdoboChipotle Z Puszki Chiles W Adobo
KolendraKolendra
PomidorPomidor
SokSok
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać tyle oleju do tłuszczu w garnku do całkowitej 3 łyżki, następnie gotować cebulę i posiekany czosnek na umiarkowanym ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki z wołowiny, aż zmięknie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodać oregano, pozostałą łyżkę kminku i pozostałą łyżkę chili w proszku i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
KminekKminek
9
Dodać Chile purée i 1 posiekane serrano i dusić, mieszając, 5 protokół. Wymieszaj piwo, wodę i wołowinę wraz z sokami zgromadzonymi w misce i delikatnie gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu i sprawdzając często, aby upewnić się, że chili nie jest przypalone, 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
WołowinaWołowina
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Smak sosu, następnie dodać więcej serrano w razie potrzeby i nadal dusić, częściowo pokryte, aż wołowina jest bardzo delikatny i sos jest lekko zagęszczony, 1 do 2 godzin więcej. (Jeśli chili staje się bardzo grube, zanim mięso będzie miękkie, cienkie z wodą w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
WodaWoda
WołowinaWołowina
MięsoMięso
11
Grubo pokroić mięso (jeszcze w garnku) z 2 widelcami i ostudzić chili całkowicie, odsłonięte, następnie schłodzić, przykryte, 1 do 2 dni, aby umożliwić rozwój smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Podgrzać na małym ogniu, częściowo pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż gorące, o 30 protokół.
13
Dodaj fasolę (jeśli używasz) i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola

Składniki

571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone ancho chiles (4 duże), łodygi i wysiewanesuszone ancho chiles (4 duże), łodygi i wysiewane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechipotle z puszki chiles w adobochipotle z puszki chiles w adobo7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.całe pomidory w sokucałe pomidory w soku23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calachili w proszku (nie czyste chile)chili w proszku (nie czyste chile)8krewetki i żyłkiDodatki: awokado w kostkach; posiekana biała cebula; rozdrobniony Cheddar; posiekana świeża kolendra; kwaśna śmietanaDodatki: awokado w kostkach; posiekana biała cebula; rozdrobniony Cheddar; posiekana świeża kolendra; kwaśna śmietana2kilogramydobrze marmurkowy mostek wołowy lub chuck bez kości, przycięte i pokrojone na 1 1/2 - do 2-calowe kawałkidobrze marmurkowy mostek wołowy lub chuck bez kości, przycięte i pokrojone na 1 1/2 - do 2-calowe kawałki3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.piwo (nie ciemne)piwo (nie ciemne)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra6largesząbki czosnku, 3 z nich drobno posiekaneząbki czosnku, 3 z nich drobno posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakminek mielonykminek mielony12 łyżeczki czosnku w proszkususzone oregano (najlepiej Meksykańskie), pokruszonesuszone oregano (najlepiej Meksykańskie), pokruszone5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowana fasola pinto (opcjonalnie; 30 oz), płukana w puszkachgotowana fasola pinto (opcjonalnie; 30 oz), płukana w puszkach12 łyżeczki czosnku w proszkusól, lub do smakusól, lub do smaku1małedo 4 świeżych serrano lub innych małych zielonych chiles, drobno posiekanych, w tym nasion (1 jest w porządku dla większości smaków; 4 to wersja ośmiornicowa)do 4 świeżych serrano lub innych małych zielonych chiles, drobno posiekanych, w tym nasion (1 jest w porządku dla większości smaków; 4 to wersja ośmiornicowa)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 49461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 l białej cebuli, posiekanej1/2 l białej cebuli, posiekanej

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Avinyo Cava Brut Reserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Avinyo Cava Brut Reserva
Avinyo Cava Brut Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn