Dilled Gravlax z sosem musztardowym
Przepis z dodatkiem Gravlaxu z sosem musztardowym może zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w okolicy 45 minut. To danie główne ma 455 kalorii, 27g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz gałązki koperku, cukier, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gravlax z sosem musztardowym, Gravlax ze słodkim sosem musztardowym, oraz Gravlax z pikantnym sosem musztardowym.
Instrukcje
Podgrzać wszystkie ziarna pieprzu i nasiona kolendry w małej patelni na średnim ogniu, aż przyprawy są pachnące i nasiona skoczyć lekko, potrząsając patelni często, o 2 protokół. Przyprawy zmiażdżyć w moździerzu tłuczkiem lub przenieść na powierzchnię roboczą, przykryć ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i zmiażdżyć młotkiem lub dnem ciężkiej patelni.
Przyprawy przenieść do małej miseczki.
Wymieszać z solą i cukrem.
Używając małego ostrego noża, przebij 12 małych dziurek przez skórę łososia. Wcierać 1/3 mieszanki przypraw na skórę.
Posypać 1/3 szklanki posiekanego koperku na dnie 7x7x2-cala lub 8x8x2-cala naczynia do pieczenia szkła.
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na koperku. Pozostałą mieszankę przypraw wcierać w wierzch łososia. Na łososia nacisnąć 2/3 szklanki posiekanego koperku. Przykryć folią, naciskając bezpośrednio na rybę.
Umieść talerz lub inną patelnię na plastiku.
Umieść ciężkie puszki na talerzu. Przechowywać w lodówce 2 do 3 dni.
Musztardę i ocet ubić w małej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubij w oleju. Wymieszać posiekany koperek i sól. Doprawić mielonym czarnym pieprzem. (Sos można zrobić 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Skrobać przyprawy i koperek z obu stron łososia (niektóre mieszanki przypraw pozostanie). Używając noża z długim cienkim ostrzem, cienko pokroić łososia po przekątnej pod kątem 45 stopni od góry filetu w kierunku skóry.
Układaj tosty na półmisku; top z plastrami łososia, sosem i gałązkami koperku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.