Diamentowy jubileuszowy kurczak
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, diamentowy jubileuszowy kurczak może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 10. To danie główne ma 436 kalorii, 23G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 93 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Mieszanka kurczaka, kurkumy, nasion granatu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Diamentowy Kurczak, Jubileuszowy kurczak Mary Cadogan, oraz Sztabki Diamentowe.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Posadź kurczaka w dużej puszce do pieczenia.
Wymieszaj razem kurkumę, 1 łyżeczkę imbiru, 1 łyżeczkę kminku, 1 łyżeczkę cynamonu i olej, a następnie posmaruj całego kurczaka, upewniając się, że cały przyprawiony olej jest używany. Sezon dobrze.
Wlać 250 ml wody na dno puszki, przykryć folią i uszczelnić brzegi. Wstawić do piekarnika i gotować przez 2 godziny.
Wyjąć folię i zwiększyć piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Gotować przez kolejne 30 minut, aż kurczak zostanie ugotowany.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Mięso z kurczaka zdjąć z tuszy w grube kawałki i odstawić.
Aby sałatka, wymieszać jogurt, majonez, Pozostałe 1 łyżeczka każdy z imbiru, kminek i cynamon, pieprz cayenne i granat melasy lub glazury balsamicznej.
Dodać kawałki kurczaka, jabłka, wszystkie oprócz garści orzechów włoskich i pietruszki, i doprawić.
Łyżka sałatki na duży talerz. Aby służyć, skropić niewielką ilością melasy z granatu lub glazury balsamicznej i rozrzucić na pestkach granatu, pozostałych orzechach włoskich i posiekanej natce pietruszki.