Diabelskie ciasto z czekoladową pajęczyną

Diabelskie ciasto z czekoladową pajęczyną
Diabelskie ciasto z czekoladową pajęczyną może być tylko deserem, którego szukasz. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 692 kalorie, 9g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, kakao w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, Diabelskie ciasto z czekoladowym Ganache, oraz Ciasto diabelskie z polewą czekoladową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z regałami w górnej i dolnej części. Patelnie z masłem, następnie wyłóż DNA z rund pergaminu. Kurz garnki z mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W innej misce ubijamy gorącą wodę i kakao na gładką masę, następnie ubijamy mleko i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubij masło i cukry mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będą lekkie i puszyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Przy niskiej prędkości mieszamy w mieszance mąki w 3 partiach, na przemian z mieszanką kakaową, rozpoczynając i kończąc mąką i mieszając, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
6
Podziel ciasto między Patelnie, wygładzając blaty.
7
Piec, zmieniając pozycję patelni w połowie, aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty i ciasta zaczną odciągać się od boków patelni, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Schłodzić ciasta w patelniach na stojakach 20 minut, a następnie włączyć do stojaków do całkowitego ostygnięcia.
1
Narysuj 9-calowe koło na kartce pergaminu, a następnie narysuj pajęczynę wewnątrz koła. Obok pajęczyny narysuj 2-do 3-calowego pająka. Odwróć rysunki na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Roztopić kawałki czekolady w żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem z gotującej się wody, mieszając. Lekko ostudzić, następnie przełożyć do woreczka. Czekoladę wyłożyć na pajęczynę, zaczynając od szprych, a następnie na Pająk na pergaminie, następnie zamrozić do jędrności, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść składniki lukier w żaroodpornej dużej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody. Ubijaj mikserem ręcznym z małą prędkością, aż mieszanina będzie ciepła i cukier się rozpuści. Nadal bić z dużą prędkością, aż gruby i puszysty, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Wyjąć miskę z ognia i pokonać lukier, aż lekko ostygnie, 5 do 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Na talerzu wyłożyć warstwę ciasta.
2
Rozprowadzić wierzch z lukrem. Na wierzch nałożyć kolejną warstwę ciasta i posmarować lukrem, a następnie nałożyć ostatnią warstwę ciasta. Wierzch i boki ciasta z pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3
Odciąć część pergaminu pająkiem i rezerwy. Odwrócić wstęgę na pergaminie na ciasto i ostrożnie odkleić papier. Oderwij pergamin od pająka i umieść pająka w sieci.
4
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej, aż dekoracje czekoladowe zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
1
* Warstwy ciasta mogą być wykonane 2 dni wcześniej i przechowywane, dobrze owinięte folią, w temperaturze pokojowej lub 1 tydzień wcześniej i zamrożone.* Dekoracje czekoladowe mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i zamrożone.* Możesz zastąpić 2 łyżeczki ekstraktu z czystej wanilii proszkiem espresso w lukrze.* Białka w lukrze mogą nie być w pełni ugotowane.* Ciasto można złożyć i udekorować 4 godziny wcześniej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 30 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn