Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal)
Dhal Curry z mięsem (Gosht Dhal) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 24g białka, oraz 23G tłuszczu. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów, chili w proszku, liść kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), [] Czerwona Soczewica (Dhal) Curry, Wegańskie Przyjazne, Bezglutenowe, oraz Dhal dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz dhal i soczewicę w letniej wodzie. Moczyć przez noc, jeśli masz czas, w przeciwnym razie nie jest to konieczne.
Wlać do dużego rondla przykryć wodą, po 1 łyżeczce soli i tumeric. Gotować tak jak dla fasoli aż będzie miękka i mushy.In osobny rondel, podsmaż cebulę, laskę cynamonu i nasiona kminku w oleju do bladego złotego koloru .
Dodać mięso i przyprawy. Wymieszać kilka razy bez dodawania wody.Delikatnie gotowanie przypraw, dodając wodę nie dać przyprawy szansę gotować, a następnie będziesz miał bez smaku curry pamiętać o tym wszystkie indyjskie jedzenie.Kiedy zacznie przyklejać się do garnka dodaj tomotoe i około pół szklanki wody.Dusić powoli, aż dobrze wymieszane i woda wyschła.Upłynnić dhals i dodać do garnka i trochę wody do konsystencji chcesz dhal o kubek wody powinno wystarczyć. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować powoli, aż dhal jest dobrze wymieszane w, około pół godziny.
Dodawanie wody, jeśli staje się gruba.Po zakończeniu zrób temperowanie, podgrzej ghee na patelni dodaj cebulę, kminek i gorczycę oraz ząbki czosnku i smaż do ładnego złotego brązu.
Dodaj do garnka dhal i szczelnie zamknij pokrywę.Tuż przed podaniem dodać posiekaną kolendrę i gharam malasa. (W kuchni indyjskiej gharam masala jest zawsze dodawany tuż przed podaniem, ponieważ jest to przyprawa pobudzająca. Wymieszać i podawać z białym ryżem / roti itp.