Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal)

Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal)
Dhal Curry z mięsem (Gosht Dhal) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 24g białka, oraz 23G tłuszczu. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów, chili w proszku, liść kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), [] Czerwona Soczewica (Dhal) Curry, Wegańskie Przyjazne, Bezglutenowe, oraz Dhal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz dhal i soczewicę w letniej wodzie. Moczyć przez noc, jeśli masz czas, w przeciwnym razie nie jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Wlać do dużego rondla przykryć wodą, po 1 łyżeczce soli i tumeric. Gotować tak jak dla fasoli aż będzie miękka i mushy.In osobny rondel, podsmaż cebulę, laskę cynamonu i nasiona kminku w oleju do bladego złotego koloru .
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
KurkumaKurkuma
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać mięso i przyprawy. Wymieszać kilka razy bez dodawania wody.Delikatnie gotowanie przypraw, dodając wodę nie dać przyprawy szansę gotować, a następnie będziesz miał bez smaku curry pamiętać o tym wszystkie indyjskie jedzenie.Kiedy zacznie przyklejać się do garnka dodaj tomotoe i około pół szklanki wody.Dusić powoli, aż dobrze wymieszane i woda wyschła.Upłynnić dhals i dodać do garnka i trochę wody do konsystencji chcesz dhal o kubek wody powinno wystarczyć. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować powoli, aż dhal jest dobrze wymieszane w, około pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodawanie wody, jeśli staje się gruba.Po zakończeniu zrób temperowanie, podgrzej ghee na patelni dodaj cebulę, kminek i gorczycę oraz ząbki czosnku i smaż do ładnego złotego brązu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj do garnka dhal i szczelnie zamknij pokrywę.Tuż przed podaniem dodać posiekaną kolendrę i gharam malasa. (W kuchni indyjskiej gharam masala jest zawsze dodawany tuż przed podaniem, ponieważ jest to przyprawa pobudzająca. Wymieszać i podawać z białym ryżem / roti itp.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
RotiRoti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn