Deviled Crab z sosem Sherry
Need a pescatariańskie danie główne? Deviled Crab z sosem Sherry może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, średnio wytrawne sherry, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Deviled Crab z sosem Sherry, Zupa krabowa z Sherry, oraz Deviled Crab Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Usunąć mięso krabowe z muszli, odrzucając chrząstkę i pokroić mięso na kawałki 1/2 cala.
Roztopić 2 łyżki masła w 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować, ubijając, 2 minuty.
Dodaj mleko w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie dodaj czosnek i zagotuj, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając, aż beszamel zgęstnieje, o 3 protokół.
Wyjąć z ognia i wyrzucić czosnek.
W misce ubijamy żółtka, Sherry, musztardę, gałkę muszkatołową, cayenne i sól, następnie w wolnym strumieniu dodajemy gorący beszamel, ubijając.
Wlać mieszaninę do rondla i gotować na bardzo małym ogniu, ubijając stale, aż natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 71°, O 2 protokół.
Zdjąć z ognia i delikatnie wymieszać z rabusiami i natką pietruszki. Podzielić mieszaninę między 6 (4-uncji) ramekiny.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła i lekko ostudzić. Roztopione masło, bułkę tartą i ser wymieszać widelcem, posypać Krabem. Umieść ramekins w płytkiej patelni do pieczenia i piec w górnej trzeciej piekarnika, aż Krab jest bulgotanie i okruchy są złotobrązowe, o 5 protokół.
* Deviled Krab może być przygotowany (ale nie pieczone) 4 godziny wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.