Devil Curry
Diabelskie Curry może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.34 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 488 kalorii, 46g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz mięso z piersi kurczaka, nasiona gorczycy, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest znakomite. Spróbuj Devil ' s Dogs, Kurczak Z Czerwonym Diabłem, oraz Sałatka diabła dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. W średniej misce połączyć cebulę, papryka chile, świeczniki, krewetki pasta, kurkuma, imbir, galangal, trawa cytrynowa i nasiona gorczycy. Zmiksować z niewielką ilością wody, tworząc drobną pastę.
Dodaj do patelni i saute aż pachnące i prawie suche.
Dodać 2 szklanki wody i doprowadzić wszystko do wrzenia.
Dodać kurczaka i ziemniaki. Zmniejszyć ogień i niech gotować około 20 minut, lub aż kurczak jest gotowane (już różowy wewnątrz) i curry jest dość gęsta konsystencja.
Zdjąć z ognia i dodać ocet.
Dobrze wymieszać i podawać. To danie najlepiej podawać z białym ryżem na parze, ponieważ jest pełne smaku.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)]()
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.