Deska Cedrowa Łosoś
Łosoś z desek cedrowych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 94g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. Na $12.99 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z limonki, ziarnistą musztardę, sól i pieprz oraz kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cedar-Deska Łosoś, Deska Cedrowa Rum Łosoś, oraz Deska Cedrowa Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Deskę cedrową moczyć przez co najmniej 2 godziny (najlepiej przez noc) w osolonej wodzie. Trzymaj miskę wypełnioną wodą na wierzchu, aby utrzymać ją w zanurzeniu.Drobno mielone jalapeno i zetrzeć czosnek.
Podgrzać 2 łyżki oleju i gotować jalapeno przez minutę lub dwie.
Dodać czosnek i zanim zacznie się brązowieć wlać wino.
Dodać konfitury morelowe, musztardę, sos sojowy, sok z limonki i szczyptę tymianku lub rozmarynu.
Niech sos gotować przez 20 minut, aż zostanie zredukowana do grubej glazury.
Niech glazura ostygnie.Ustaw grilla do bezpośredniego gotowania i utrzymuj go na stabilnym poziomie 191° (190C).Deskę cedrową osuszyć i lekko natrzeć olejem.
Łososia ułożyć naoliwionej stronie cedrowej deski, od strony skóry w dół. Doprawić solą i pieprzem i nałożyć dużą ilość glazury.
Umieść cedrową deskę na grillu i gotuj łososia, aż osiągnie temperaturę rdzenia 135 / 58° (57/58C). To zajmie 15 do 20 minut z dużym kawałkiem łososia.
Pozostawić na 3 do 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.