Desery truskawkowe, melonowe i imbirowe
Lody truskawkowe, melonowe i imbirowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga melona kantalupy, truskawek, herbatników imbirowych i imbiru macierzystego w syropie. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Desery truskawkowo-rabarbarowe, Desery Truskawkowo-Malinowe, oraz Szkliwione Desery Truskawkowe.
Instrukcje
Delikatnie wymieszaj melon i truskawki w dużej misce łyżką lub rękami, a następnie ułóż na pół w cztery szklane kubki.
Posypać połową okruchów biszkoptowych.
Posiekany imbir i syrop wymieszać z jogurtem i łyżką do kubków. Ułóż resztę owoców na wierzchu, a następnie rozetrzyj pozostałymi okruchami.
Posypać łyżeczką cukru muscovado na wierzchu każdego deseru i schłodzić, aż będzie gotowy do podania (do 2 godzin przed) cukier stopniowo stopi się, aby dać pyszny smak toffi.
Wyjąć z lodówki około 15 minut przed podaniem, aby nie były zbyt schłodzone.