Desery Bezowe Truskawkowe
Truskawkowe Bezy Desery to bezglutenowy dodatek do dania głównego. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,13 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 438 kalorii. Będzie hitem na Twojej imprezie z okazji Dnia Matki. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka ekstraktu waniliowego, truskawek, półsłodkich kawałków czekolady i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 22% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Lemon Meringue Desserts, Świąteczne Bezy Desserts i Strawberry Cupcakes with Strawberry Swiss Meringue Buttercream.
Instrukcje
Blachy do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. Narysuj dwadzieścia cztery 4 cale. x 2-1/2 cala. prostokąty na papierze; odłożyć na bok.
Aby przygotować bezę, w dużej misce ubij białka, 1 łyżeczkę wanilii, krem z kamienia nazębnego i sól na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, po 1 łyżce na raz, na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana.
Włóż okrągłą końcówkę ciasta nr 12 do rękawa cukierniczego lub wytrzymałej plastikowej torby. Wypełnij torebkę bezą. Wyciskać bezę długimi rzędami na prostokątach, aż do całkowitego wypełnienia każdego z nich.
Piec w temperaturze 250° przez 1 godzinę lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe i suche. Wyłącz piekarnik; Pozostaw bezy w piekarniku na 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na blasze. Po całkowitym ostudzeniu wyjąć bezy z papieru i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady i tłuszcz; mieszaj, aż będzie gładka.
Na każdą bezę nałóż 1 łyżkę stołową.
Odstawiamy aż czekolada stwardnieje.
W dużej misce ubij śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj cukier puder i resztę wanilii, ubijaj na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana.
Odłóż 12 truskawek; pokrój pozostałe truskawki na 1/4 cala. plasterki.
Połóż 12 bezy na płaskim talerzu.
Każdą smarujemy 2 łyżkami bitej śmietany; na wierzch połóż pokrojone truskawki.
Każdą smarujemy 2 łyżkami bitej śmietany. Udekoruj pozostałymi bezami i bitą śmietaną. Luźno okładka; przechowywać w lodówce do 2 godzin.
Tuż przed podaniem polej syropem czekoladowym.
Zarezerwowane truskawki przekrój na pół. Ułożyć przekrojoną stroną do dołu na bitej śmietanie. Resztki przechowuj w lodówce.