Deser z rabarbarem babci Bev (chrupiący rabarbar)
Deser rabarbarowy babci Bev (chrupiący rabarbar) może być dokładnie tym przepisem laktoowowegetariańskim , którego szukałeś. Za 54 centy za porcję otrzymujesz deser dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 306 kalorii , 2 g białka i 13 g tłuszczu . Jest idealny na Dzień Matki . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, jajka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Chrupiące jabłko babci , ciasto rabarbarowe babci B i chrupiący rabarbar są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj 1 szklankę mąki i cukru pudru w misce; pokrój masło w mieszankę mąki za pomocą noża do ciasta lub dwóch widelców, aż mieszanka będzie kruszona. Wciśnij mieszankę mąki i masła do 8-calowej kwadratowej formy.
Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku, aż do uzyskania złotego koloru, przez 15–20 minut.
Wymieszaj biały cukier, 1/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia i gałkę muszkatołową z ubitymi jajkami. Wymieszaj rabarbar z mieszanką jajeczną; wlej nadzienie rabarbarowe do upieczonego ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie zacznie bulgotać, przez 35 minut.