Deser truskawkowo-rabarbarowy z wierzchem ciasta
Deser truskawkowo-rabarbarowy z wierzchem ciasta może być właśnie tym wegetariańskim przepisem lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 326 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 9 osób. Za 86 centów za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Sprawdza się dobrze jako deser. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, śmietanę kremówkę, rabarbar i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 30% . Podobne przepisy to Fresh Strawberry Rhubarb Compote Dessert , Rhubarb - Strawberry Jam i Strawberry Rhubarb Pie Vegan Shake .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj rabarbar, truskawki, 1 szklankę cukru, tapiokę i sok z cytryny.
Wlać do natłuszczonej 8-calowej kwadratowej formy do pieczenia. Posmarować 2 łyżkami masła.
W dużej misce utrzyj pozostałe masło i cukier. Wbij jajko.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z mlekiem. Nałóż łyżką na mieszankę owocową.
Piec w temperaturze 350° przez 40–45 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.
Jeśli wolisz, podawaj na ciepło ze śmietaną.