Deser Sernik Dyniowy
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj deser z sernikiem dyniowym. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 265 kalorii, 4 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mielony imbir, okruchy krakersów graham, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 20%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Deser z sernikiem dyniowym, Deser z sernikiem dyniowym i Deser z sernikiem bananowym.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj orzechy włoskie, okruchy krakersów, cukier i przyprawy; wymieszać z masłem. Naciśnij spód nienatłuszczonego 10-calowego. Forma do tarty z wyjmowanym dnem.
Aby wypełnić, w dużej misce utrzyj serek śmietankowy i cukier na gładką masę.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Dodaj dynię i 1/4 łyżeczki cynamonu; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Wlać do skorupy; posypać orzechami włoskimi i pozostałym cynamonem.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż środek ciasta będzie prawie gotowy. Studzimy na metalowej kratce przez 1-1/2 godziny. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Sernik w menu? Spróbuj połączyć z Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna złożoność aromatyczna, aromaty dojrzałych owoców i korzenne, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.