Deser lodowy z gorącym sosem czekoladowym
Deser lodowy Hot Fudge zajmuje około 25 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda z 614 kaloriami , 9 g białka i 31 g tłuszczu . Za 1,1 dolara za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Ten przepis lubi 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką chipsy maślane, odparowane mleko, pianki i kilka innych składników, możesz go zrobić. Będzie hitem na Twoim letnim wydarzeniu. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 31% , to danie jest raczej kiepskie. Jak zrobić lody bez maszynki do lodów , Tarta lodowa z gorącą czekoladą iDeserowe chimichangas z morelami i kremem mascarpone są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Do sosu fudge w rondelku wymieszaj pianki, mleko i chipsy. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanka się rozpuści i stanie się gładka.
Zdjąć z ognia i schłodzić w lodówce.
Wyłóż dno 6-calowej formy do pieczenia waflami waniliowymi. Na wierzch nałóż około 1 szklanki lodów; dociśnij do gładkiej warstwy. Na wierzch nałóż jedną trzecią sosu fudge. Zamroź na 30 minut lub do momentu stężenia.
Powtórz warstwy dwa razy, zamrażając między warstwami. Na wierzchu posyp orzechami pekan i wiśniami. Przykryj i zamroź, aż stwardnieje.
Wyjąć z zamrażarki 10–15 minut przed podaniem.